„Mi csak szeretnénk megmutatni, hogy milyen borokat tudunk készíteni ezen a vakolóhomokon” – csúszott ki Béla Zoltán száján egyszer a mentegetőzés, amikor rákérdeztek, hogy is van az, hogy egy Imrehegy nevű, vélhetően kunsági település határában olyan desszertbor születik, amely magasabb pontszámot kap az országos borversenyen a tokajiaknál.

De nem csak ez az egy bravúr kötődik a Béla Borászathoz. A 2009-es primőr kékfrankos is elbűvölte a fogyasztókat, mert újbortól ritkán kapni ilyen intenzív gyümölcsös komplexitást. És hát a csúcsbor édes nektár száraz párja is hódít mindenfelé a maga gazdag virágillatával, jó ivásával.

De ki is ez a Béla Zoltán? Kertészeti Egyetemet végzett, szorgalmas, mosolygós, jó kiállású borász, aki az édesapjától tanulta el az első fogásokat. Jókor, 1991-ben végzett, így nem került be egyik (bomlófélben lévő) nagyüzembe se, hanem egyből a nagybetűs Élet várt rá. A kis keceli birtokot mindig annyival bővítették, amennyit megkerestek a fővárosi termelői piacon, majd berendezkedtek Imrehegyen. 1998 óta van saját palackozójuk, ekkortól indultak el a gasztronómia felé is.  Tovább a teljes cikkre »

Pin It
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Kövessen minket!

Elérhetőségeink

e mail cím: belaboraszat@t-online.hu

Mobil (Béla Zoltán): +36 20-938 6161

Posta cím: Imrehegy H-6238 Szarkás u. 56.

Küldjön üzenetet!

Térkép