Nagy megtiszteltetés érte pincészetünket: Kései szüretelésű Nektár borunkat beválasztották a Bács-Kiskun Megyei Értéktár gyűjteményébe. Köszönjük az elismerést!

A Bács-Kiskun Megyei Értéktárba a legtöbb javaslat települési értéktár bizottságoktól érkezik, amelyekből hat újabb megyei érték került kiválasztásra és így a Bács-Kiskun Megyei Értéktárban immár 220 tétel szerepel. A mostani értékek Soltvadkerten és környékén lelhetőek fel, amelyeket ünnepélyes keretek között, oklevelek átadásával ismert el az értéktár bizottság. A Bács-Kiskun Megyei Értéktárba felvett értékek mellett okleveleket vehettek át a javaslattevők is Szántó Istvántól, a Bács-Kiskun Megyei Értéktár Bizottság elnökétől, hiszen az ő munkájuk is elengedhetetlen ahhoz, hogy gyarapodjon, színesedjen nemzetünk kincsestára.

Imrehegyi Nektár, kései szüretelésű bor

A szőlőfajtát Dr. Bakonyi Károly nemesítette Cserszegtomajon. Imrehegyre az első parcellát 1999-ben telepítette Béla Zoltán. Helyes szüreteléssel és azt követő feldolgozással, erjesztéssel kiváló, egyedi illat- és ízvilággal rendelkező bort készítenek belőle. A kedvező elhelyezkedés miatt szinte minden második évben alkalmas a termés kései szüretelésű bor készítésére. Az Imrehegyi Nektár kései szüretelésű borfajta egyediségét igazolja a számtalan elismerés, amelyeket a különböző megmérettetésen nyert el, ezzel is bizonyítva a Béla Borászati Kft. példaértékű munkáját is.

Forrás: http://vira.hu/kiemelt/2017/07/04/ujabb-ertekekkel-bovult-megyenk-kincsestara/

Pin It
5 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (1 Vote)

Kövessen minket!

Elérhetőségeink

e mail cím: belaboraszat@t-online.hu

Mobil (Béla Zoltán): +36 20-938 6161

Posta cím: Imrehegy H-6238 Szarkás u. 56.

Küldjön üzenetet!

Térkép