A Duna Borrégió Borút Egyesület borászai mutatkozhatnak be a kecskeméti Borháló borszaküzletben.A Duna Borrégió Borút Egyesület borászai mutatkozhatnak be a kecskeméti borszaküzletben.

A Borháló Kecskemét új borkóstoló sorozatot indít, melynek keretein belül a Duna Borrégió Borút Egyesület borászai mutatkozhatnak be a hirös város borisszái számára.

„Amilyen nagy a borrégió, olyan kiterjedt a 2002- ben alapított borút egyesület tevékenysége. Hihetnénk, hogy mint Villányban a borutasok borutakat szerveznek, és ezzel el is látták a feladatukat. A hatalmas Alföldön, ahol egyrészt a nagy távolságok, másrészt az előítéletek miatt másként működik a borúti turizmus, az egyesület egyszerre érdekvédő, érdekképviselő, szervező, pályázat-menedzselő és marketing-kommunikációs tevékenységet folytató erő.”- Meglelé Borát Borútikönyv, Duna Borrégió

A borkóstoló sorozatot február 6-án 18 órától az imrehegyi Béla Borászat kóstolójával nyitjuk meg. Béla Zoltán az Duna Borrégió Borút Egyesület egyik oszlopos tagja, sok éves munkásságának hála került fel Imrehegy a magyar borászat térképére, és a nektár szőlőfajta pedig elindulhatott világhódító útjára.

Az est tervezett borsora:

  1. Kövidinka  Kunsági OEM száraz
  2. Nektár 2013 Imrehegy-Kunság OEM száraz
  3. Kékfrankos Rozé 2014 Kunság OEM száraz
  4. Pinot Noir 2011 Imrehegy OEM száraz
  5. Rajnai Rizling 2013. kései szüret OEM Imrehegy, Félszáraz  fahordós érlelés
  6. Nektár Kései szüret 2013 Imrehegy  OEM  édes

„Béla Zoltán, az elmélyült

Béla Zoltán, az elmélyültBéla Zoltán a borrégió közmegbecsülésnek örvendő, színes egyénisége. Kertészeti Egyetemet végzett, szorgalmas, mosolygós, szelíd humorú, jó kiállású borász, aki az édesapjától tanulta el az első fogásokat. Jókor, 1991-ben végzett, így nem került be egyik (bomlófélben lévő) nagyüzembe se, hanem egyből a nagybetűs Élet várt rá. A kis keceli birtokot mindig annyival bővítették, amennyit megkerestek a fővárosi termelői piacon, majd berendezkedtek Imrehegyen, s tulajdonképpen ezzel a lépéssel föl is helyezték a térképre ezt a kevésbé ismert, mindössze néhány évtizede önálló települést. 1998 óta van saját palackozójuk, ekkortól indultak el a gasztronómia felé is. 2011-ben elkészült az új, modern, minden igényt kielégítő borászati üzem, amelynek kóstolótermében egyszerre akár 35-40 vendég ismerkedhet meg a hamisítatlan imrehegyi zamatokkal.."(tovább: http://elitbor.hu/hirek/Borutasellato--21-Bela-Zoltan-az-elmelyult)- Elitbor

Várjuk szeretettel!

Serfőző László
üzletvezető
mobil: +36 70 413 2600
e-mail:Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Borháló - nálunk más a mÉrték
Üzlet: 6000 Kecskemét Bethlen körút 12/c térkép
Web: www.borhalo.com/kecskemet-eszak
Facebook: https://www.facebook.com/borhalo.kecskemeteszak

 

Pin It
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Kövessen minket!

Elérhetőségeink

e mail cím: belaboraszat@t-online.hu

Mobil (Béla Zoltán): +36 20-938 6161

Posta cím: Imrehegy H-6238 Szarkás u. 56.

Küldjön üzenetet!

Térkép