Nagy megtiszteltetés érte pincészetünket: Kései szüretelésű Nektár borunkat beválasztották a Bács-Kiskun Megyei Értéktár gyűjteményébe. Köszönjük az elismerést!

A Bács-Kiskun Megyei Értéktárba a legtöbb javaslat települési értéktár bizottságoktól érkezik, amelyekből hat újabb megyei érték került kiválasztásra és így a Bács-Kiskun Megyei Értéktárban immár 220 tétel szerepel. A mostani értékek Soltvadkerten és környékén lelhetőek fel, amelyeket ünnepélyes keretek között, oklevelek átadásával ismert el az értéktár bizottság. A Bács-Kiskun Megyei Értéktárba felvett értékek mellett okleveleket vehettek át a javaslattevők is Szántó Istvántól, a Bács-Kiskun Megyei Értéktár Bizottság elnökétől, hiszen az ő munkájuk is elengedhetetlen ahhoz, hogy gyarapodjon, színesedjen nemzetünk kincsestára.

Imrehegyi Nektár, kései szüretelésű bor

A szőlőfajtát Dr. Bakonyi Károly nemesítette Cserszegtomajon. Imrehegyre az első parcellát 1999-ben telepítette Béla Zoltán. Helyes szüreteléssel és azt követő feldolgozással, erjesztéssel kiváló, egyedi illat- és ízvilággal rendelkező bort készítenek belőle. A kedvező elhelyezkedés miatt szinte minden második évben alkalmas a termés kései szüretelésű bor készítésére. Az Imrehegyi Nektár kései szüretelésű borfajta egyediségét igazolja a számtalan elismerés, amelyeket a különböző megmérettetésen nyert el, ezzel is bizonyítva a Béla Borászati Kft. példaértékű munkáját is.

Forrás: http://vira.hu/kiemelt/2017/07/04/ujabb-ertekekkel-bovult-megyenk-kincsestara/

5 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (1 Vote)

Húsvéti AKCIÓS csomagajánlataink pinceáron a Béla Borászatnál!

Csomagban a legkedvezőbb, de egyedi összeállítás esetén is engedményt adunk!

Minden palack borra 10% kedvezmény jár, 6 palack vásárlása esetén pedig 20% kedvezményt adunk.
Válogasson a következő borcsomagok közül! A borok természetesen külön is megvásárolhatóak.

5 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (1 Vote)

Winelovers Afterwork - Burgundi Fajták a Fedélzeten

Munka utáni kóstolás burgundi fajtákkal, 10-12 pincészettel, több mint 30 chardonnay és pinot noir tétellel, a Vogue Hajón.

Helyszín: Vogue Hajó Étterem

Időpont: 2017. február 16., 18.00-22:00

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

A Duna Borrégió Borút Egyesület borászai mutatkozhatnak be a kecskeméti Borháló borszaküzletben.A Duna Borrégió Borút Egyesület borászai mutatkozhatnak be a kecskeméti borszaküzletben.

A Borháló Kecskemét új borkóstoló sorozatot indít, melynek keretein belül a Duna Borrégió Borút Egyesület borászai mutatkozhatnak be a hirös város borisszái számára.

„Amilyen nagy a borrégió, olyan kiterjedt a 2002- ben alapított borút egyesület tevékenysége. Hihetnénk, hogy mint Villányban a borutasok borutakat szerveznek, és ezzel el is látták a feladatukat. A hatalmas Alföldön, ahol egyrészt a nagy távolságok, másrészt az előítéletek miatt másként működik a borúti turizmus, az egyesület egyszerre érdekvédő, érdekképviselő, szervező, pályázat-menedzselő és marketing-kommunikációs tevékenységet folytató erő.”- Meglelé Borát Borútikönyv, Duna Borrégió

A borkóstoló sorozatot február 6-án 18 órától az imrehegyi Béla Borászat kóstolójával nyitjuk meg. Béla Zoltán az Duna Borrégió Borút Egyesület egyik oszlopos tagja, sok éves munkásságának hála került fel Imrehegy a magyar borászat térképére, és a nektár szőlőfajta pedig elindulhatott világhódító útjára.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

A Duna Borrégió borversenyének eredményei (2014):

A Duna Borrégió borversenyének eredményei - 2014

 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

1. oldal / 3

Kövessen minket!

Elérhetőségeink

e mail cím: belaboraszat@t-online.hu

Mobil (Béla Zoltán): +36 20-938 6161

Posta cím: Imrehegy H-6238 Szarkás u. 56.

Küldjön üzenetet!

Térkép